Stromingsmassage

Behandeling

Stromingsmassage is een zachte, diepgaande massagevorm, vrucht van het onderzoek en de ervaringen van de Duitse Dokter Simeon Pressel (1905-1980) en Dr. Margarethe Hauschka (1896-1980), en is gebaseerd op de antroposofische geesteswetenschappen van Rudolf Steiner.

Door de massage brengen we een impuls in het lichaam, die het vitale ritme stimuleert en een diepe en totale ademhaling teweegbrengt in ons organisme.
Bezield en harmonisch, beroeren we het lichaam met oerkosmische vormen die we terug vinden in de basisconstitutie van elk levend organisme, namelijk spiralen en lemniscaten.
Ritmisch als ademhaling, pulserend als bloedcirculatie, verwarmend en ontspannend, ofwel krachtig en verfrissend.

In ons lichaam herkennen we drie polen: (zie afbeeldingen)
De bovenpool, het bovenlichaam, daar is het zenuw-zintuigstelsel werkzaam. Het is onze basis van het denken.
De benedenpool, het onderlichaam, de wilspool, waar de stofwisselingsprocessen plaatsvinden. Het is onze basis van het doen.
Tussen deze twee polen ademt en pulseert een derde gebied, Het middengebied, de essentie van de mens.
De twee uiterste polen, die elk de neiging hebben om elkaar te overheersen, veroorzaken soms disharmonie in ons lichaam.

Bovenrug   RugLimnescaat   OnderRug   Been1

Deze massage brengt de ‘dialoog’ tussen boven en onder terug op gang, waardoor een nieuw, bewegelijk evenwicht ontstaat.
Door evenwicht te brengen in het vitale ritme, brengen we ook een wederzijdse harmonie van geest en lichaam, hemel en aarde, het spirituele en de natuur.

De doorstroming verbetert en herstelt de archetypische vormen van de mens.
Hiertoe worden afwisselend:
Ofwel kuit-lendengebied gemasseerd,
Ofwel nek-schoudergebied gemasseerd.

Duur
Een behandeling duurt ongeveer 1 uur

 

© 2014 - Leen Callens