Biografie

Mezelf even voorstellen

Mijn naam is Leen Callens.
Ik ben geboren te Kortrijk in 1964.

Mijn eerste interesse ging uit naar voetreflexologie in 2000, na het zien van een Chinese film waarin een masseur elke avond de voeten van een vrouw behandelt. Aangetrokken door de kracht van deze massage, startte ik met een opleiding voetreflexologie bij De Groene Dag te Heule. Tijdens deze cursus leerde ik een persoon kennen met een enorme kennis over gezondheid, lichaam en geest, ‘de impuls’ die me aanzette tot het uitbreiden van mijn kennis. Ik volgde een tweede opleiding reflexologie bij het Nationaal Verbond der Belgische Voetreflexologen en bestudeerde verscheidene literatuurstukken over dit onderwerp.
Meerdere opleidingen volgden elkaar op, o.a. een basis Shiatsu, Ayurvedische massage, Vodder lymfedrainage, Japanse schouder- en nekmassage.
Eén voor één prachtige massagevormen, maar ik was op zoek naar ‘dat tikkeltje meer…’

Tot de dag dat ik mij inschreef voor een opleiding stromingsmassage. Mijn leraar Roberto Pircali*, opende voor mij een nieuwe wereld. Een wereld van antroposofische gedachten en de daaruit voortvloeiende massagevorm.
Sinds 2003 woon ik geregeld zijn seminaries bij, waarbij theorie en praktijk steeds gelijktijdig worden onderricht.

Ook studies van de anatomie en de meridianen, ontbreken mij niet, aangezien kennis van het menselijk lichaam, onontbeerlijk is, voor de toepassing van voetreflexologie en stromingsmassage.
Tot op heden blijft er een continue samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaring, tussen mijn collega’s en ik, en onze leraar, want deze studie is nooit af.
Over de jaren, breidden praktische ervaringen zich uit, van kennissen tot een eigen praktijkruimte, waar u op heden ten volle kan genieten en getuigen van de kunst van deze massages. 

*Roberto Pircali studeerde ritmische massage aan de school van Margarethe Hauschka in Bad Boll en meridiaan therapie met Christel Heideman in Badenweiler.
Hij werd tevens opgeleid door Dr. Gretel Stritzel in Bad Tölz voor het praktiseren en onderrichten van ritmische en stromingsmassage.
Hij heeft zijn praktijk in Bolzano en geeft les aan het Hermes opleidingcentrum voor natuurgeneeskunde in Padova.

 

© 2014 - Leen Callens