STROMINGSMASSAGE

Stromingsmassage is een zachte, diepgaande massagevorm, vrucht van het onderzoek en de ervaringen van de Duitse Dokter Simeon Pressel (1905-1980) en Dr. Margarethe Hauschka (1896-1980), en is gebaseerd op de antroposofische geesteswetenschappen van Rudolf Steiner.

Door de massage brengen we een impuls in het lichaam, die het vitale ritme stimuleert en een diepe en totale ademhaling teweegbrengt in ons organisme.
Bezield en harmonisch, beroeren we het lichaam met oerkosmische vormen die we terug vinden in de basisconstitutie van elk levend organisme, namelijk spiralen en lemniscaten.
Ritmisch als ademhaling, pulserend als bloedcirculatie, verwarmend en ontspannend, ofwel krachtig en verfrissend.

Stromingsmassage die mij werd aangeleerd door Roberto Pircali omvat drie verschillende impulsen:
 Presselmassage werkt met pulsatie, van periferie naar binnen, werkt op vuur en aarde. De sfeer van de wil die overeenkomt met een diepe slaap. Het ritme van deze vorm is het ritme van de hartslag, deze heeft invloed op de bloedsomloop. Je komt in contact met het diepste weefsel en Ritmische massage (Dr.Hauschka) brengt daardoor bewustzijn in het lichaam.
werkt van het centrum naar buiten toe, werkt op water en lucht, heeft een uitwerking op het zenuw-zintuigstelsel.
Het ritme van deze vorm is het ritme van de ademhaling.
De Meridiaantherapie van Christel Heideman.

In ons lichaam herkennen we drie polen: de bovenpool, het bovenlichaam, daar is het zenuw-zintuigstelsel werkzaam. Het is onze basis van het denken.
 De benedenpool, het onderlichaam, de wilspool, waar de stofwisselingsprocessen plaatsvinden. Het is onze basis van het doen.
Tussen deze twee polen ademt en pulseert een derde gebied, het middengebied, de essentie van de mens.
De twee uiterste polen, die elk de neiging hebben om elkaar te overheersen, veroorzaken soms disharmonie in ons lichaam.

Deze massage brengt de ‘dialoog’ tussen boven en onder terug op gang, waardoor een nieuw, bewegelijk evenwicht ontstaat.
Door evenwicht te brengen in het vitale ritme, brengen we ook een wederzijdse harmonie van geest en lichaam, hemel en aarde, het spirituele en de natuur. De doorstroming verbetert en herstelt de archetypische vormen van de mens.
Hiertoe worden afwisselend, ofwel kuit-lendengebied, ofwel nek-schoudergebied gemasseerd.

Maak een afspraak

Terug naar het overzicht