VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflexologie is een tedere kunst, een fascinerende wetenschap en uitermate doeltreffende vorm van therapeutische voetmassage. Het individu wordt als geheel behandeld om een toestand van evenwicht en harmonie in lichaam, geest en ziel te bewerkstelligen.

Reflexologie is een behandelmethode met een rijke historie. De oude Egyptenaren waren al bekend met de heilzame werking van voetmassages. Reflexologie is een onderdeel van de Ayurveda, de klassieke geneeskunde uit India. Boeddhistische monniken verspreiden het naar China en Japan. Voetreflexologie werd ook toegepast bij Noord-Amerikaanse indianenstammen.
Begin 20ste eeuw werd voetreflexologie eerst in Amerika geïntroduceerd, verder uitgediept en op kaart gebracht. In de jaren vijftig sloeg de therapie over naar Europa.

Op handen en voeten bevinden zich reflexzones en punten die corresponderen met bepaalde organen en de andere delen van het lichaam.
De reflexmassage van een bepaalde zone van de voet zal dus een reactie in het bijhorende projectiegebied van de hersenen veroorzaken. Iedere prikkel via een reflexzone levert dus een reactie op in het lichaam. Een reflex is dus een reactie van het lichaam op een prikkel. Deze prikkel loopt via de zenuwcellen die het overbrengen naar het desbetreffende orgaan.

Bij een voetreflexbehandeling worden:

prikkels bewust opgeroepen en zones systematisch behandeld,
om zo een totale doorstroming te bewerkstelligen
.
Reflexologie heeft een diepe ontspanning en dus een gunstige uitwerking op stress.
In ontspannen toestand krijgt je lichaam de kans zichzelf te genezen en beter te functioneren. Ander positief effect is de betere bloedsomloop. Hierdoor wordt je lichaam weer van gifstoffen en onzuiverheden gereinigd.
Een betere toevoer naar de zenuwen, hernieuwde energie en het in balans brengen van je hele lichaam zijn nog meer positieve effecten. Het versterkt de immuniteit.

Maak een afspraak

Terug naar het overzicht